Siirry suoraan sisältöön

Vuoden sykähdyttävimmästä fanihetkestä..

Huuhkajien arvokisapaikka on ollut sukupolvien unelma. Räppäri Jeijjo on seurannut vuosien varrella Huuhkajien matkaa arvokisoihin milloin muiden fanien kanssa Pohjoiskaarteessa laulaen tai yksin kotona jännittäen. 15.11.2019 Jeijjo oli Stadikalla, kun Suomi voitti Liechtensteinin ja varmisti paikkansa EM-kisoihin. Vuoden 2020 Urheilugaalassa Jeijjo (@santtugram) palkittiin vuoden sykähdyttävin fanihetki –kategoriassa pelin jälkeen julkaisemalla kuvallaan.

..kohti studiota

Futisfanina Jeijjo halusi kirjoittaa biisin kunnianosoituksena Huuhkajille sekä joukkueen rinnalla seisoneille faneille ja taustajoukoille. SenseiNahka kuuli ystävänsä kautta Jeijjon ideasta, ja tarjosi Miccon kanssa tekemäänsä biisiaihiota Jeijjolle. Osista muodostui kokonaisuus, jossa nostetaan esille paitsi kolmikon omia sankareita myös saavutuksen vaikutusta laajemmin suomalaiseen mielenlaatuun. Kaikki suomalaiset unelmoivat näistä hetkistä, mutta harva uskaltaa sanoittaa omia unelmiaan. Kuitenkin kertomalla unelmista ääneen voimme saada kasaan joukkueen, joka nousee tuhkista ja saavuttaa sen, mitä jotkut pitävät mahdottomana.

Pohjoiskaartees Pukkiparteis selvitti tiensä Yle Urheilun Huuhkajaviisujen finaaliin (15.5.2021) lähes 200 ehdokkaan joukosta. Biisi sai yleisöäänestyksessä kolmanneksi eniten ääniä (yli 20 %).

Biisi viihtyi toukokuussa pari viikkoa Spotifyssa uuden suomalaisen musiikin listalla, ja nousi sen jälkeen nopeasti myös Suomiräpin Kuumimmat -listalle.

Jeijjo

Jeijjo (Santeri Määttänen) on tuttu Jeijjo & Nupi rap-duosta. Heidän julkaisuista listoille on viimeisen kymmenen vuoden aikana noussut kaksi levyä ja 8 sinkkua. ”Pihatalkoot”-biisi oli aikanaan Bassoradion vuoden soitetuin suomiräpäytys. Jeijjo on tehnyt biisejä mm. Eino Grönin, Stepan ja Gasellien Hätä-Miikan kanssa.

Pohjoiskaartees Pukkiparteis on Jeijjon itsensä räpäyttämä, ja hän on myös kirjoittanut sanat yhdessä SenseiNahkan kanssa.

Micco

Micco (Mikko Pettinen) tunnetaan parhaiten UMO:n trumpetistina. Hän on lisäksi soittanut mm. Elastisen, Redraman, Palefacen ja Asan levyillä sekä Kerkko Koskinen Kollektiivissa. Aikaisempina meriitteinä mm. kansainvälisen bändikisan ja solistipalkinnon voitto MP4-yhtyeellä 2002, Carmine Caruso Jazz trumpet soloist -kilpailun toinen sija vuonna 2001 sekä Emma-ehdokkuus vuonna 2005. Vuoden 2015 The Voice of Finlandissa Micco sai ensin tuolit kääntymään ja sen jälkeen otti lavan haltuun kolmen laulajan kaksintaistelussa.

Pohjoiskaartees Pukkiparteis on Miccon sävellys, häntä kuullaan myös laulussa ja puhallinsoittimissa.

SenseiNahka

SenseiNahka (Valtteri Kaartemo) on musiikkialalla uusi nimi. Hän on paremmin tunnettu tieteellisistä julkaisuistaan, ja tekee parhaillaan tutkimusta mm. lohkoketjuista ja musiikkimarkkinoiden muutoksesta.

SenseiNahka on kirjoittanut biisin sanat yhdessä Jeijjon kanssa. Hän myös vastaa kaupallisena tuottajana biisin ympärille luodusta huhhuh token -hankkeesta.